ERWTENSOEP

ERWTENSOEP

Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3,5 liter heet water
  • 700 gram fijn geraspte aardappelen
  • 700 gram in blokjes van 1 centimeter gesneden varkensstooflapjes of schouderkarbonaden
  • 900 gram spliterwten
  • 500 gram in ringen gesneden en daarna gewassen prei
  • 30 gram zout
  • 3 gram witte peper

Instructies

  • Neem een ruime soeppan, vul deze met heet water en doe alle ingrediënten in de pan.
  • Breng alles aan de kook en roer tijdens het verwarmen regelmatig met een spatel over de bodem van de pan zodat de spliterwten niet aan de bodem gaan hechten.
  • Als de inhoud aan de kook komt temper dan het vuur naar ca. 30% zodat de soep bij redelijk laag vuur zachtjes doorwarmt, maar niet aan de kook komt!
  • Breng hem na een klein uurtje weer heel even tegen de kook en temper het vuur dan weer naar ca. 30%.
  • Blijf tijdens het garen van de soep regelmatig goed doorroeren, zodat de spliterwten en aardappel niet gaan klonteren en daardoor aan de boden zouden kunnen aanzetten.
  • Laat de soep bij matig vuur ongeveer 3-4 uur zachtjes garen.
  • Breng hem in die tijd nog 3 of 4 keer even tegen de kook en daarna het vuur weer naar 30%.
  • Kook met plezier en geniet van de Erwtensoepsoep.
  • Kijk voor meer recepten op: www.kokenmetcoenen.nl