Neem een ruime soeppan, vul deze met heet water en doe alle ingrediënten in de pan.
Breng alles aan de kook en roer tijdens het verwarmen regelmatig met een spatel over de bodem van de pan zodat de spliterwten niet aan de bodem gaan hechten.
Als de inhoud aan de kook komt temper dan het vuur naar ca. 30% zodat de soep bij redelijk laag vuur zachtjes doorwarmt, maar niet aan de kook komt!
Breng hem na een klein uurtje weer heel even tegen de kook en temper het vuur dan weer naar ca. 30%.
Blijf tijdens het garen van de soep regelmatig goed doorroeren, zodat de spliterwten en aardappel niet gaan klonteren en daardoor aan de boden zouden kunnen aanzetten.
Laat de soep bij matig vuur ongeveer 3-4 uur zachtjes garen.
Breng hem in die tijd nog 3 of 4 keer even tegen de kook en daarna het vuur weer naar 30%.
Kook met plezier en geniet van de Erwtensoepsoep.
Kijk voor meer recepten op: www.kokenmetcoenen.nl