Bereiding:
Zet een ruime braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe de braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de biefstukjes in de pan en bak ze (schuivend door de pan) boven hoog vuur totdat ze aan de onderzijde mooi bruin zijn.
Draai het vlees om en bak ook de andere zijde onder regelmatig schuiven mooi en bruin.
Bestrooi de biefstuk met zout en peper, neem ze uit de pan en leg ze op een bord of schaal en dek ze af met aluminiumfolie.
Voeg aan het braadvet een flinke scheut cognac toe en doe er ook de verwarmde bouillon bij.
Roer alle aanbaksels goed los en doe de room en de pepertjes bij in de pan.
Roer alles goed om, temper het vuur naar 80% en laat de saus iets inkoken.
Proef de saus en maak hem, indien nodig, op smaak met zout en peper uit de molen.
Leg de biefstuk terug in de pan en laat alles afhankelijk van de gewenste gaarheid van de biefstuk nog even nagaren met het deksel ,op de pan.
Neem de biefstuk uit de pan, leg ze op een verwarmde schaal en schenk de pepersaus erover.
Lekker met rijst, pasta en gebakken of gekookte aardappeltjes, aardappelpuree met broccoli, sperzieboontjes, doperwtjes of een aangemaakte salade.
Kijk voor salade op: kokenmetcoenen, Recepten: Salades
Kook met plezier en geniet van de Biefstuk.