BIEFSTUK PEPERSAUS

BIEFSTUK PEPERSAUS

Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kogel- of haasbiefstukjes van elk ca. 150 gram
  • 100 gram vleesbouillon
  • 100 gram koksroom
  • 1 volle eetlepel groene pepertjes op sap
  • 1 flinke scheut vieux of cognac
  • 60 grambraadboter
  • peper en zout uit de molen

Instructies

  • Bereiding:
  • Zet een ruime braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
  • Doe de braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
  • Leg de biefstukjes in de pan en bak ze (schuivend door de pan) boven hoog vuur totdat ze aan de onderzijde mooi bruin zijn.
  • Draai het vlees om en bak ook de andere zijde onder regelmatig schuiven mooi en bruin.
  • Bestrooi de biefstuk met zout en peper, neem ze uit de pan en leg ze op een bord of schaal en dek ze af met aluminiumfolie.
  • Voeg aan het braadvet een flinke scheut cognac toe en doe er ook de verwarmde bouillon bij.
  • Roer alle aanbaksels goed los en doe de room en de pepertjes bij in de pan.
  • Roer alles goed om, temper het vuur naar 80% en laat de saus iets inkoken.
  • Proef de saus en maak hem, indien nodig, op smaak met zout en peper uit de molen.
  • Leg de biefstuk terug in de pan en laat alles afhankelijk van de gewenste gaarheid van de biefstuk nog even nagaren met het deksel ,op de pan.
  • Neem de biefstuk uit de pan, leg ze op een verwarmde schaal en schenk de pepersaus erover.
  • Lekker met rijst, pasta en gebakken of gekookte aardappeltjes, aardappelpuree met broccoli, sperzieboontjes, doperwtjes of een aangemaakte salade.
  • Kijk voor salade op: kokenmetcoenen, Recepten: Salades
  • Kook met plezier en geniet van de Biefstuk.