TIRAMISU

TIRAMISU

Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 200 gram lange vingers
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 3 grote eieren
  • 2 kopjes extra sterke koude koffie
  • 1 flinke scheut amaretto
  • Cacaopoeder

Instructies

  • Splits de eieren, doe het eiwit in een ruime kom en klop dit met een mixer stijf.
  • Meng in een andere kom vervolgens het eigeel met de basterdsuiker tot een schuimig geheel.
  • Roer de mascarpone rustig door dit eigeel basterd mengsel totdat de klontjes eruit zijn en het een egale massa is.
  • Daarna beetje voor beetje, terwijl je met de garde roert, door het opgeklopte eiwit mengen.
  • Roer het voorzichtig door elkaar, zodat het gerecht luchtig blijft.
  • Schenk een flinke scheut amaretto bij de koffie en roer het even goed door elkaar.
  • Neem een vierkante schaal en bedek de bodem met een dun laagje ei-mascarponemengsel.
  • Leg hier een laag lange vingers op die je eerst, kort in het koffie-amarettomengsel hebt onder gedoopt.
  • Vervolgens weer een laagje mascarponemengsel over de lange vingers en ga zo door.
  • De bovenste laag moet ei-mascarponemengsel zijn.
  • Strooi er met behulp van een theezeefje een beetje cacaopoeder over.
  • Het geheel minimaal 4 uur in de koelkast laten staan voor gebruik.
  • Geef er een lekkere dot verse slagroom bij.
  • Dit gerecht kun je natuurlijk best een of twee dagen voor gebruik al maken.
  • Kook met plezier en geniet van de Tiramisu.
  • Kijk voor meer recepten op: www.kokenmetcoenen.nl.