MOSTERDSOEP

MOSTERDSOEP

Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1200 gram warme kippenbouillon
  • 100 gram kookroom
  • 50 gram braadboter
  • 40 gram bloem
  • 1 middelgrote prei
  • 1 fijngesnipperd sjalotje
  • 2 eetlepels Franse mosterd
  • 1 kleine eetlepel vers gehakte peterselie
  • 2 kleine theelepeltjes suiker
  • zout en peper uit de molen

Instructies

  • Verwijder het donkergroene blad en het wortelgedeelte van de prei.
  • Snij hem in de lengte doormidden snij deze vervolgens in zeer smalle reepjes.
  • Spoel de reepjes in een vergiet of zeef onder koud stromend water schoon en.
  • Zet een ruime soeppan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
  • Doe de braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
  • Fruit de prei en de sjalot snippers tot deze glazig zijn, dus laat ze niet bruin kleuren.
  • Roer de bloem erdoor en voeg vervolgens alroerende de warme kippenbouillon beetje bij beetje toe.
  • Temper het vuur iets zodra de soep gaat koken en laat deze een paar minuten zachtjes doorgaren bij matig vuur.
  • Roer de mosterd en de kookroom met een garde rustig door de soep en draai het vuur terug naar 70 tot 80 %, zodat de soep niet meer gaat koken.
  • Proef de soep en maak hem, indien nodig, op smaak met wat zout, peper en eventueel een theelepeltje suiker.
  • Lekker met stokbrood een Turks breekbrood of een andere broodsoort.
  • Kook met plezier en geniet van de Mosterdsoep.
  • Kijk voor meer recepten op: www.kokenmetcoenen.nl