CHOCOLADE MOUSSE

CHOCOLADE MOUSSE

Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 300 gram verse slagroom
  • 20 gram witte basterdsuiker

Instructies

  • Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze samen met de melk in een glazen of RVS kom.
  • Vul een kookpan (die iets kleiner is dan de kom met chocoladebrokjes) met heet water op het vuur, breng het water tegen de kook en zet het vuur dan laag.
  • Zet de kom met de chocoladestukjes op de pan met heet water, zodanig dat de bodem van de kom niet het water raakt (daar moet minimaal een centimeter ruimte tussen zijn)
  • Roer rustig met een garde door de chocolade totdat deze helemaal gesmolten is.
  • Laat de kom met de gesmolten chocolade vijf tot tien minuten afkoelen, zodat deze niet te warm is maar wel vloeibaar blijft.
  • Klop in de tussentijd de slagroom* samen met de basterdsuiker in een ruime kom totdat de slagroom bijna stijf is.
  • Schenk de chocolade beetje bij beetje bij de slagroom en meng deze met een garde heel rustig door de slagroom zodat de lucht er niet uitgeslagen wordt.
  • Zet de kom minimaal 3 uurtjes in de koelkast om het koud en stijf te laten worden.
  • De Chocolademousse kun je gerust een dag voor het gebruik al maken.
  • Kook met plezier en geniet van de Chocolademousse.
  • Kijk voor meer recepten en voor op: www.kokenmetcoenen.nl
  • *Tips voor slagroom kloppen, kijk op de site bij: Tips