Zet een ruime braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe de braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel het vlees over de bodem van de pan, schep het nog niet om maar laat het vlees aan de onderzijde een beetje bruinen.
Schep het dan een of twee keer om en laat het ook deze blokjes weer bruine
Herhaal dit tot al het vlees mooi lichtbruin van kleur is.
Strooi de kruiden over het vlees, schep het goed om en voeg het gesnipperde ontbijtspek, de kastanjechampignons, wortelblokjes en de fijngesnipperde ui toe.
Schep alles goed door elkaar, roerbak alles tot de ui glazig is.
Schenk 2 kopjes heet water bij in de pan en roer alles weer goed om.
Temper het vuur naar ongeveer 80% zodat het een heel klein beetje pruttelt in de pan maar het niet aan de kook komt.
Sluit het deksel op de pan en laat het vlees, bij matig vuur in 3 a 4 uur door en door gaar stoven.
Kijk regelmatig in de pan en roer dan door het gerecht zodat het niet aanzet op de bodem van de pan.
Voeg ook regelmatig wat heet water toe als er teveel van het stoofvocht verdampt.
Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree en sperziebonen, bloemkool of broccoli.
Kook met plezier en geniet van de Boeuf Bourguignon.
Kijk voor meer recepten en voor op: www.kokenmetcoenen.nl
*voor stoofvleeskruiden: kijk op de site bij: zelf kruiden maken