BOEUF BOURGUIGNON

BOEUF BOURGUIGNON

Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 900 gram in blokjes gesneden runder stoofvlees
  • 300 gram fijngesnipperde ui
  • 250 gram in niet te dunne schijven gesneden kastanjechampignons
  • 250 gram in kleine blokjes gesneden wortel
  • 150 gram fijngesnipperd ontbijtspek
  • 100 gram tomatenpuree
  • 50 gram braadboter
  • 30 gram Franse mosterd
  • 20 gram stoofvleeskruiden*

Instructies

  • Zet een ruime braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
  • Doe de braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
  • Verdeel het vlees over de bodem van de pan, schep het nog niet om maar laat het vlees aan de onderzijde een beetje bruinen.
  • Schep het dan een of twee keer om en laat het ook deze blokjes weer bruine
  • Herhaal dit tot al het vlees mooi lichtbruin van kleur is.
  • Strooi de kruiden over het vlees, schep het goed om en voeg het gesnipperde ontbijtspek, de kastanjechampignons, wortelblokjes en de fijngesnipperde ui toe.
  • Schep alles goed door elkaar, roerbak alles tot de ui glazig is.
  • Schenk 2 kopjes heet water bij in de pan en roer alles weer goed om.
  • Temper het vuur naar ongeveer 80% zodat het een heel klein beetje pruttelt in de pan maar het niet aan de kook komt.
  • Sluit het deksel op de pan en laat het vlees, bij matig vuur in 3 a 4 uur door en door gaar stoven.
  • Kijk regelmatig in de pan en roer dan door het gerecht zodat het niet aanzet op de bodem van de pan.
  • Voeg ook regelmatig wat heet water toe als er teveel van het stoofvocht verdampt.
  • Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree en sperziebonen, bloemkool of broccoli.
  • Kook met plezier en geniet van de Boeuf Bourguignon.
  • Kijk voor meer recepten en voor op: www.kokenmetcoenen.nl
  • *voor stoofvleeskruiden: kijk op de site bij: zelf kruiden maken