Gnocchi

Gnocchi

Ingrediënten:

750  gram gekookte kruimige aardappelen.

230  gram bloem.
12    gram zout.
30    gram geklutst ei.
zout en peper uit de molen.

Bereiding:

Doe de koude gekookte aardappelen in een ruime kookpan , voeg het zout en ei toe en pureer dit met een aardappelstamper, en maak er een deeg van.
Bestrooi een deel van het schone aanrecht of werkblad met een dun laagje bloem, leg het deeg op het bebloemde gedeelte en plet het een klein beetje.

Schep 2 eetlepels bloem op het deeg en kneed en vouw dit goed door het deeg.

Herhaal dit tot alle bloem is opgenomen en een mooi egaal deeg het resultaat is.

Maak balletjes ter grootte van een ei en rol deze uit tot slangen van 1 cm dikte.

Snij deze vervolgens in stukjes van 1,5 cm en laat deze in de koelkast opstijven.

Kook de gnocchi gaar in 2,5 liter water (ze zijn gaar als ze boven komen drijven).
Roerbak in een ruime braadpan 40 gram fijngesnipperd ontbijtspek, 80 gram fijngesnipperde ui, 250 gram champignonschijfjes en 250 gram gerookte zalmsnippers lichtbruin, voeg 300 gram gezeefde tomaat en 100 gram crème fraiche toe en laat de saus een minuutje garen, voeg vervolgens de gnocchi toe, roer dit rustig door elkaar en kiep alles in een ovenschaal.

Strooi er geraspte kaas over en laat het gerecht 10 minuten bij 180° gratineren.


Kook met plezier en geniet van deze Italiaanse specialiteit.
Kijk voor meer recepten op: www.kokenmetcoenen.nl.