Ga terug

Kerrie vlees

Recept afdrukken
Kerrie vlees, Lekker met gekookte rijst, pasta of aardappelpuree en broccoli of sperzieboontjes.

Ingrediƫnten

  • 450 gram kipfilet
  • 400 gram champignons
  • 375 gram rode paprika reepjes
  • 375 gram uiblokjes
  • 30 gram braadboter
  • 9 gram kipkruiden
  • 4 gram zout klein theelepeltje
  • 4 gram kerriepoeder theelepeltje
  • 500 gram heet water
  • 80 gram bloem
  • 150 gram koud water

Instructies

  • Doe de bloem in een ronde kom of schaaltje en roer met een garde het koude water beetje bij beetje door de bloem tot een egaal papje.
  • Borstel de champignons schoon en snij deze in schijfjes.
  • Snij de kipfilet in blokjes ongeveer 3/4 centimeter.
  • Zet de braadpan op hoog vuur, laat deze even warm worden, doe de braadboter in de pan en verwarm deze tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin kleurt.
  • Verdeel vervolgens de kipblokjes gelijkmatig over de bodem van de pan en laat deze even bij hoog vuur aanbraden, zonder te roeren!
  • Zodra de blokjes aan de onderzijde lichtbruin gekleurd zijn het vlees een keer omscheppen en ook deze zijde weer kleur laten krijgen.
  • Herhaal dit tot alle blokjes een mooie bruine kleur hebben.
  • Strooi dan de kipkruiden, kerriepoeder en het zout over het vlees en schep het goed door.
  • Doe vervolgens de uiblokjes en de paprikareepjes erbij, schep alles goed door elkaar, temper het vuur naar 80% en roerbak alles twee tot drie minuutjes.
  • Zet het vuur weer hoog, voeg het hete water toe en roer alles regelmatig door tot de inhoud van de pan tegen de kook komt.
  • Temper het vuur iets zodat het net niet kookt maar wel een beetje beweging in de pan is.
  • Roer het bloempapje nog even goed door, zet het vuur weer hoog en schenk het bloempapje bij het gerecht en blijf roeren.
  • Hou het kerrievlees tegen de kook en blijf een dik minuutje roeren zodat het kerrievlees nog even door kan garen.
  • Maak het gerecht indien nodig op smaak met zout en peper en/of een beetje sambal.