BABI DENGDENG

Ingrediënten:

500 gram in zeer smalle reepjes gesneden speklapjes
400 gram in dunne ringen gesneden preitjes
100 gram schoongemaakte en in dunne reepjes gesneden rode paprika
200 gram tomatenketchup
40 gram bruine basterdsuiker
50 gram ketjap manis
braadboter
sambal

Bereiding:

Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de spekreepjes in de pan en bak ze alroerend boven hoog vuur tot ze knapperig en mooi bruin van kleur zijn.
Doe de paprika bij in de pan en roerbak deze mee totdat deze iets kleur beginnen te krijgen.
Doe de preiringen erbij en laat deze een a twee minuten meegaren.
Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe, schep alles goed om en laat het gerecht aan de kook komen.
Schep alles goed om en laat de inhoud van de pan aan de kook komen.
Temper het vuur naar 10% en laat het gerecht enkele minuten bij heel laag vuur zachtjes pruttelen.
Blijf regelmatig roeren zodat het niet aankoekt.
Maak de babi dengdeng op smaak met sambal.

Lekker met rijst of pasta.
Gebakken of gekookte aardappeltjes of aardappelpuree is ook een mooie combinatie.

Atjar tjampoer erbij maakt de maaltijd compleet