Als geboren slagerszoon was het normaal dat de kinderen zodra ze met hun hoofd boven de toonbank uitkwamen meehielpen in de slagerij. Bij slager Coenen was dat niet anders en dus kun je met een gerust hart zeggen dat het slagersvak ons met de paplepel is ingegeven. Na het behalen van het vakdiploma ben ik in diverse slagerijen gaan werken om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Mijn grote droom om een eigen slagerij te beginnen kon ik in 1982 gestalte geven. Na 6 jaar “gewoon” slager te zijn geweest besloot ik het roer om te gooien en uitsluitend nog schoon, diervriendelijk scharrelvlees te gaan verkopen. Tegelijk werd het besluit genomen alle producten in eigen keuken te maken volgens traditionele familierecepten en zonder toevoeging van additieven (E-nummers). De laatste jaren heeft de slager steeds meer de koksmuts opgezet: soepen, salades en maaltijden uit eigen keuken vonden gretig aftrek. Dus voor iemand met passie voor koken was de keuken een heerlijke speeltuin. Werken in een heerlijk team en samen met deze geweldige medewerkers hebben we de afgelopen jaren bij nationale en internationale wedstrijden talrijke prijzen behaald zoals: Nederlands erwtensoep kampioen, internationaal kampioen maaltijden en ovenschotels en een dertigtal met goud bekroonde producten. En de nominatie “Nijmeegs ondernemer van het jaar” was een bijzonder aangename verrassing. Begin dit jaar heb ik besloten me uitsluitend nog bezig te houden met “Koken met Coenen” en de slagerij over te dragen aan een collega met een evenzo diervriendelijk hart en idealen.