BRUINE BONENSCHOTEL (in de pan)

BRUINE BONENSCHOTEL (in de pan) 
Ingrediënten:
500 gram in smalle reepjes gesneden speklapjes
500 gram bruine bonen uit pot
60 gram fijngesnipperde ui
40 gram julienne gesneden ontbijtspek
30 gram tomatenpuree
mespuntje sambal
braadboter
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe het spek in de pan, bestrooi het met zout en ruim peper en roerbak het boven hoog vuur tot het midden bruin begint te kleuren.
Doe vervolgens het ontbijtspek en even later de ui blokjes erbij, blijf roerbakken en laat het even doorbraden tot de gesnipperde ui glazig is.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en schep alles weer goed door.
Doe als laatste de bruine bonen bij in de pan, roer alles goed door elkaar en maak het gerecht op smaak met zout, peper en een mespuntje sambal.
Laat de schotel bij matig vuur nog even nagaren tot het vocht uit de pan is.Lekker met komkommersalade of witlofsalade.

Kijk voor komkommersalade en witlofsalade op:
RECEPTEN – Salades