Ingrediënten:
500 gram kipfiletblokjes
250 gram warme rode wijn
100 gram fijngesnipperd ontbijtspek
75 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
50 gram fijngesnipperde sjalotjes
50 gram cocktailuitjes
30 gram bloem
80 gram koud water
1/2 eetlepel vers gehakte peterselie
1/2 eetlepel vers gehakte selderij
1 mespuntje nootmuskaat
zout en peper uit de molen
braadboter
Bereiding:
Zet de wokpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Bak het kipfilet blokjes bij hoog vuur tot ze aan de onderzijde bruin zijn, schep ze een keer om en laat ook dit bruin worden.
Herhaal dit tot alle blokjes bruin zijn.
Strooi er zout, peper en nootmuskaat over.
Doe het ontbijtspek bij in de pan, roerbak dit even mee, schep de champignons er bij, laat ook deze even meebakken, voeg vervolgens de sjalotjes toe en fruit deze mee tot ze glazig zijn.
Schep de cocktailuitjes erbij en laat deze even mee pruttelen.
Schenk de rode wijn bij het gerecht, laat deze even meewarmen en doe de peterselie en selderij erbij.
Roer alles goed om en breng alles tegen kook.
Maak met de garde van bloem en water een bloempapje en bind de saus hiermee .
Proef de bourguignon en maak deze indien nodig op smaak met zout en peper.