Gerecht voor 6-8 personen
Ingrediënten:
300 gram yoghurt
300 gram slagroom
150 gram poedersuiker
10 gelatineblaadjes
2 sinaasappels
Bereiding:
Week de gelatineblaadjes ca. 1 uur in koud water.
Klop vervolgens de slagroom in een ruime kom half stijf.
Schil de beide sinaasappels en pureer het vruchtvlees met de staafmixer.
Roer de yoghurt en de half stijf opgeklopte slagroom luchtig door elkaar.
Breng de sinaasappelpuree met de poedersuiker aan de kook. Laat dit ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op.
Laat dit even afkoelen en meng het door het koude roommengsel.
Blijf zachtjes roeren totdat het geheel lobbig begint te worden.
Schep het dan in een met water bevochtigde kom of vorm en laat dit 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.
Dompel de kom voor het serveren heel even in een heet water, leg een schaal op de kom met bavarois en kiep deze om zodat de bavarois in het midden van de schaal ligt en mooi heel blijft.
Serveer met chocoladesaus, schijfjes sinaasappel en slagroom.
Tips voor slagroom kloppen?
Kijk op: TIPS