ROOM AARDAPPELEN

Ingrediënten:

1000 gram geschilde vastkokende aardappelen
100 gram gesmolten boter
200 gram Parmezaanse kaas
400 gram koksroom
400 gram roux*
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de hete lucht oven voor op 180 graden.
Kook de aardappelen in ongeveer een kwartier gaar en laat ze afkoelen.
Snijdt ze in plakken van 2 a 3 millimeter.
Beleg de bodem van een ovenschaal met een laagje aardappel.
Bestrooi deze met een laagje roux en Parmezaanse kaas.
Herhaal dit tot de schaal gevuld is en zorg dat het bovenste laagje roux en kaas is.
Roer de room met wat zout en peper met een garde goed door elkaar.
Schenk dit gelijkmatig over de inhoud van de schaal.
Zet de schaal in de oven en bak de schotel af in twintig minuten bij 180˚.

ROUX:

Ingrediënten:

200  gram boter
200  gram bloem
200  gram volle melk

Bereiding:

Smelt de boter in een r.v.s. kookpan. (maar laat deze niet bruin worden)
Doe de bloem er in een keer bij en verwarm dit samen al roerend op zacht vuur.
Schenk de melk er regelmatig in kleine porties bij en blijf roeren tot een egale saus.