CEVAPCICI

Ingrediënten:

800 gram gemengd gehakt
200 gram fijngesnipperde ui
25 gram gehaktkruiden
1 losgeklopt ei
2 of 3 geperste teentjes knoflook
braadboter

Bereiding:

Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de gesnipperde ui in de pan en roerbak deze tot ze glazig zijn.
Neem een grote kom of schaal, schep de ui uit de pan in deze schaal.
Doe daar alle ingrediënten erbij en meng alles tot een stevige gehaktbal.
Maak van dat gehakt partjes zo groot als een half eitje.
Vorm van elk gehaktpartje een stevig balletje en rol elk balletje zodanig dat er een staafje van 2 a 3 centimeter ontstaat.
Laat deze staafjes enkele uren in de koelkast aanstijven.
Zet de pan waarin de ui gebakken is terug op het vuur en laat deze weer even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, roer de aanbaksels goed los en
wacht tot de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de gehaktstaafjes in de pan, temper het vuur iets en braad ze onder regelmatig omscheppen in 10 a 15 minuten rondom bruin en gaar.

Lekker met rijst of pasta, gebakken uiringen, tomatensalade en knoflooksaus.

Zelf gebakken uiringen of knoflooksaus maken?
Kijk op: RECEPTEN – Diversen.

Tomatensalade maken?
Kijk op: RECEPTEN – Salades