KAASSOEP

Ingrediënten:

800 gram groentebouillon
200 gram in kleine blokjes gesneden camembert
100 gram witte wijn
25 gram geraspte boerenkaas
30 gram roomboter
30 gram bloem
2 sneetjes brood
braadboter

Bereiding:

Smelt de boter in een ruime soeppan, roer met een garde de bloem erdoor en laat dit al roerende even garen tot een mooie roux.
Voeg dan beetje bij beetje de groentebouillon toe en laat alles al roerend aan de kook komen.
Doe vervolgens de camembertblokjes bij in de pan en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
Schenk de wijn bij de soep en laat de soep 10 minuten heel zachtjes koken zodat de alcohol kan verdampen.
Snij in de tussentijd het brood in blokjes.
Zet de koekenpan pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Bak de broodblokjes totdat ze lekker krokant en knapperig zijn.
Schep deze blokjes tijdens het bakken regelmatig om.
Schenk de soep in voorverwarmde soepkommen. Verdeel de croutons bij het serveren over elke portie soep en strooi er wat geraspte kaas over.

Een beetje fijngehakte bieslook, basilicum of tijm geeft de soep iets extra’s.

Snij een stokbrood in de lengte doormidden, smeer er roomboter op, leg er een paar plakken jonge of jong belegen kaas op en bak dit bij 220˚in de oven af tot de kaas iets begint te smelten.
Snij een bosuitje in zeer fijne ringen en strooi deze over het kaas/stokbroodje.

Lekker met een tomatensalade.

Tomatensalade maken?
Kijk op: RECEPTEN – Salades