HAASKARBONADE MET KOMKOMMER

Ingrediënten:

4 haaskarbonaden van elk ca. 150 gram
1 gewassen komkommer
8  gram paprikapoeder mild
150  gram verwarmde bouillon
15  gram gehaktkruiden
20  gram bloem
80  gram koud water
braadboter

 

Bereiding:

Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is. Leg de karbonaden naast elkaar in de pan en bak ze boven een matig vuur tot de onderzijde bruin is.
Draai het vlees om en bak ook de andere zijde tot deze bruin is.
Bestrooi het vlees met de kruiden, neem de karbonaden uit de pan en leg ze op een verwarmde schaal.
Snij de komkommer in kleine blokjes.
Doe deze blokjes in het achtergebleven braadvet en strooi er de paprikapoeder over.
Schep alles goed om en zet het vuur hoog.
Doe er vrij snel de verwarmde bouillon langzaam bij en roer alles goed om.
Maak met een garde van de bloem en het water een papje, voeg dit al roerende aan de inhoud van de pan toe en laat alles aan de kook komen.
Temper het vuur iets en laat de saus een klein minuutje nagaren.
Doe de karbonaden terug in de pan en laat ze enkele minuten bij matig vuur meewarmen.

Lekker met gebakken of gekookte aardappeltjes en tomatensalade of witlofsalade.

* Zelf gehaktkruiden maken?
Kijk op: RECEPTEN – Zelf kruiden maken.

Kijk voor tomatensalade of witlofsalade op:
RECEPTEN – Salades