BANAAN MET HAM

Ingrediënten:

4 flinke bananen
4 grote plakken gekookte achterham
300 gram melk
250 gram geraspte kaas
70 gram bloem
70 gram margarine
1 eetlepel mosterd
1 halve eetlepel vers gehakte peterselie
mespuntje paprikapoeder
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ˚.
Leg de plakken gekookte ham met wat tussenruimte naast elkaar op een schone ondergrond en smeer de ham in met mosterd.
Schil de bananen en snij de puntjes eraf.
Leg op elke plak ham een geschilde banaan en rol de banaan in de ham.
Wrijf een ruime, platte ovenschotel in met boter of margarine.
Leg de banaan rolletjes, met wat tussenruimte, in de schaal en zet deze in de voorverwarmde oven.
Draai de thermostaat terug naar 160˚ en laat de schaal 10 minuten bij deze temperatuur in de oven staan.
Verhit de margarine in een kookpan, laat deze niet bruin worden maar doe de bloem erbij zodra de margarine gesmolten is.
Roer dit met een garde goed door elkaar, temper het vuur iets en laat het bij matig vuur alroerend even garen.
Zet het vuur weer hoog en schenk de melk beetje bij beetje bij in de pan en blijf goed roeren tot je een egale saus krijgt.
Strooi vervolgens de peterselie en de geraspte kaas erover en meng alles rustig door totdat de kaas is opgelost.
Maak de saus op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

Lekker met frietjes en broccoli en maak er een feestje van met een banaan aardbei smoothie.

Banaan aardbei smoothie:
1 banaan
3 grote aardbeien
220  gram halfvolle melk
1 eetlepel vanilleyoghurt
1 theelepel honing

Doe alles in blender en maak er een frisse smoothie van.
Kan natuurlijk ook met de staafmixer.
Lekker koud laten worden in de koelkast.