HERFST PANNENKOEK

Ingrediënten:

500 gram in blokjes gesneden gekookte aardappelen
500 gram in blokjes gesneden gekookte bietjes
500 gram in blokjes gesneden cornedbeef
100 gram fijngesnipperde ui
100 gram room
30 gram bloem
braadboter
peper en zout uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 70˚.
Meng in een ruime kom of schaal de aardappelblokjes, bietjes, cornedbeef, room, bloem en wat zout en peper goed door elkaar.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een scheutje braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Temper het vuur naar 80%, doe een ruime soeplepel van het aardappelmengsel in de pan en bak dit als een pannenkoek tot de onderzijde mooi bruin is.
Draai de koek voorzichtig om en bak ook de andere kant mooi bruin.
Leg de gebakken koekjes op een schaal in de oven zodat ze warm blijven.
Bak zo een voor een de koekjes.
Maak tussendoor de braadpan even schoon als er teveel aanbaksels aan de bodem komen.
Lekker met tomatensalade of komkommersalade

Tomatensalade of komkommersalade maken?
Kijk op: RECEPTEN – Salades.