KABELJAUW MET PREIPASTA

Ingrediënten:

500 gram kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken verdeeld
500 gram prei
300 gram noedels
125 gram roomkaas
90 gram bloem
10/15 gram viskruiden
olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 80 °.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking gaar en hou ze in een ruime schaal warm in de oven.
Was de prei en snij deze in smalle ringen.
Dep de visfilets droog en wrijf ze in met de viskruiden.
Doe de bloem in een diep bord en wentel de visfilets hierdoor zodat ze helemaal met bloem bedekt zijn.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut olijfolie in de pan, temper het vuur naar 70% en laat de olie iets warmen, maar laat deze vooral niet te heet worden.
Leg de kabeljauw los van elkaar in de pan en bak deze, af en toe schuivend door de pan, totdat de onderzijde middenbruin van kleur is.
Draai de vis om en bak ook de andere kant middenbruin.
Neem ze uit de pan, leg ze in een schaal en hou deze in de oven warm.
Roerbak de preiringen in het achtergebleven braadvocht in 8 minuten beetgaar.
Schep ze door de gekookte noedels en schep er als laatste de roomkaas door.

Serveer de pasta apart van de kabeljauwschotel.

Recept viskruiden:
1  eetlepel gemalen laurier
2 theelepeltje peper
1 theelepeltje paprikapoeder
1½ theelepeltje mosterdpoeder
½ theelepeltje nootmuskaat
½ theelepeltje gemberpoeder