LAMSKOTELET UIT DE OVEN

Ingrediënten:

4 dubbele of 8 enkele lamskoteletten
300 gram gesnipperde ui
80 gram geraspte kaas
1 volle eetlepel vers gesnipperde rozemarijn
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de koteletten in de pan en bak ze boven hoog vuur al schuivend aan beide kanten mooi bruin.
Temper het vuur en laat de koteletjes nog 1 a 2 minuten nabraden.
Neem ze uit de pan, leg ze naast elkaar in een ovenschaal en hou ze warm in de oven bij 70˚.
Fruit in de resterende braadboter de gesnipperde ui lichtbruin.
Temper het vuur en laat de ui boven laag vuur even doorgaren.
Schep de ui in een kom, voeg de rozemarijn toe en maak er met de staafmixer een egale puree van.
Haal de schaal met koteletjes uit de oven.
Strooi er zout en peper over, bestrijk de bovenzijde met de puree en kruimel er als laatste de geraspte kaas over.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 150˚
Schuif de schaal met het vlees in de oven en laat de koteletjes zolang warmen tot de kaas begint te smelten.
Zet de schaal op tafel.

Geef er stokbrood of een andere broodsoort, rijst, pasta en gebakken of gekookte aardappeltjes bij.
Groenten: broccoli, sperzieboontjes, peultjes of een aangemaakte salade.

Kijk voor alle op tv uitgezonden recepten op:
RECEPTEN.