KIBBELING

Ingrediënten:

1 kilo kabeljauwfilet
500 gram speltbloem
20 gram viskruiden
2 eieren
1 liter melk
zout

Bereiding:

Warm de frituurpan naar 180˚.
Spoel de kabeljauw af en dep hem droog met een stuk keukenpapier.
Snij de vis in stukken van 2 bij 1 centimeter.
Kruid de vis met de viskruiden en wat zout, als het kan een dag van te voren al zodat de smaak lekker in de vis kan trekken.
Doe de bloem, eieren en de melk in de keukenmachine en maak er een egaal beslag van.
Het kan ook met de garde gedaan worden.
Doop de stukjes kibbeling een voor een in het beslag en leg er een stuk of 5 tegelijk op de schuimspaan en in de frituurolie.
Bak ze een paar minuten tot ze goudbruin zijn.

Viskruiden:

8 eetlepels zout
4 eetlepels gemalen laurier
8 theelepeltjes peper
6 theelepeltjes paprikapoeder mild
6 theelepeltje mosterdpoeder
2 theelepeltjes nootmuskaat
2 theelepeltjes cayennepeper
2 theelepeltjes gemberpoeder