KIPBURGERS

KIPBURGERS

Ingrediënten:

500 gram kipgehakt
100 gram fijngesnipperde kastanjechampignons
80 gram fijngesnipperde ui
50 gram havermout
1 krop ijsbergsla
4 in smalle plakjes gesneden augurken
12 gram steakkruiden
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngeknipte bieslook braadboter

Bereiding:

Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de fijngesnipperde champignons in de pan en roerbak ze tot ze kleur beginnen te krijgen.
Voeg de uisnippers erbij en bak deze mee tot deze glazig zijn.
Doe als laatste de havermout erbij, schep alles goed door, temper het vuur iets en laat alles een a twee minuutjes doorbraden.
Schep alles uit de pan in een ruime kom en laat het even afkoelen. Pluk in de tussentijd de ijsbergsla, spoel de blaadjes goed schoon en laat deze uitlekken.
Doe het gehakt samen met de bieslook, peterselie en het ei bij in de kom en meng alles goed door elkaar tot een stevige bal.
Verdeel deze in vier gelijke porties, draai van elk portie een stevige bal en plet deze tot ruim een halve centimeter.
Zet de pan weer op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Bak de kipburgers schuivend door de pan tot de onderzijde mooi bruin is, draai ze voorzichtig om en bak ook de andere zijde mooi bruin.
Leg ze op een broodje, strooi er ijsbergsla over maak het af met de augurk en een lekker sausje.

Zelf steakkruiden maken?
Kijk op: RECEPTEN – Zelf kruiden maken.