Cili kruiden

Ingrediënten:

Mild:

4  eetlepels zout
2  eetlepels chilipoeder
2  eetlepels komijnpoeder
1  eetlepel knoflookpoeder
1  eetlepel uienpoeder
1  theelepel oreganoblad
1  theelepel paprikapoeder mild
1  theelepel gemalen zwarte peper

Pittig:

6  eetlepels zout
1  eetlepel paprikapoeder mild
2  eetlepels knoflookpoeder
1  eetlepel zwarte peper
1  eetlepel uienpoeder
1  eetlepel oreganoblad
1  eetlepel cayennepeper
1  eetlepel tijm blad

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een ruime plastic zak, laat er voldoende lucht in zitten, knoop de zak dicht en meng het zeker vijf minuten door met de zak te rollen.

De kruiden in een goed afgesloten voorraad bus op een koele droge plaats bewaren.
Na zo’n 2 a 3 maanden neemt de smaak van de kruiden af, dus maak regelmatig nieuwe kleine porties.