AARDAPPELSOEP

Ingrediënten:

1 kilo in kleine blokjes gesneden aardappelen
1 liter warme (groenten)bouillon
500 gram in kleine blokjes gesneden appel
150 gram fijngesnipperde rode ui
250 gram rucola
1 in fijne ringen gesneden bosuitje
1 eetlepel citroensap
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Zet een ruime soeppan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is en temper het vuur. Bak de aardappelen samen met de ui al roerend in 5 minuten boven matig vuur tot de ui iets begint te kleuren.
Schenk de bouillon en het citroensap erbij en doe ook de appelblokjes bij in de pan.
Zet het vuur hoog, breng alles aan de kook en temper het vuur.
Sluit het deksel op de pan, laat de soep een kwartiertje zachtjes pruttelen, voeg de rucola toe en laat alles nog 10 minuten zachtjes garen.
Roer regelmatig door de soep zodat deze niet aanzet.
Pureer de soep heel kort met de staafmixer, zodat deze nog structuur heeft.
Breng de soep op smaak met zout en peper en garneer deze af met de bosui ringen.

Geef er stokbrood of een andere broodsoort bij.