Aardappel gratin vegetarisch

Ingrediënten:

1500 gram voorgegaarde aardappelschijfjes
250 gram koksroom
200 gram geraspte kaas
80 gram zeer fijne ui blokjes
3 eieren
braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de hete lucht oven voor op 200˚.
Spoel de aardappelschijfjes af onder de hete kraan, laat ze in het vergiet uitlekken en doe ze dan in een ovenschaal.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de ui tot deze glazig zijn.
Schep het bij de aardappelschijfjes en roer het goed door elkaar.
Roer de eieren, de koksroom, zout en peper met een garde door elkaar en schenk het gelijkmatig over de aardappelschijfjes.
Bestrooi alles met de geraspte kaas.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de gratin af gedurende 20 minuten op 200˚.