GEVULDE COURGETTE vegetarisch

Ingrediënten:

400 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
300 gram fijngesnipperde ui
150 gram geraspte boeren kaas
10 gram gehaktkruiden
4 courgettes
3 in klein blokjes gesneden tomaten
1 eetlepel fijn gehakte verse peterselie
braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160°.
Spoel de courgette even af en maak ze droog.
Snij ze in de lengte doormidden, hol ze voorzichtig uit en bestrooi de binnenzijde licht met een klein beetje zout.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de champignons boven hoog vuur tot ze midden bruin van kleur zijn.
Bestrooi ze met zout en peper uit de molen en doe de gesnipperde ui en de tomaatblokjes bij in de pan.
Temper het vuur en laat alles bij matig vuur een paar minuutjes zachtjes sudderen tot de ui glazig wordt.
Vul de courgettes met deze vulling, strooi de geraspte kaas en daarna de peterselie erover, leg ze los van elkaar in een ovenschaal en zet deze schaal in de oven.
Laat ze 20/30 minuten garen bij 160°.
Kijk regelmatig zodat het niet te hard gaat en de kaas te donker wordt.

Lekker met rijst, pasta, gebakken of gekookte aardappeltjes of aardappelpuree.