Boeren braadkoek vegetarisch

Ingrediënten:

500 gram geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
40 gram braadboter
100 gram fijngesnipperde kastanjechampignons
50 gram ui blokjes
30 gram koksroom
100 gram water
40 gram bloem
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Zet de wokpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden en doe dan de braadboter in de pan.
Wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de champignons in de pan en roerbak deze tot ze lichtbruin van kleur zijn.
Vervolgens gaan de uiblokjes in de wokpan, roer alles goed om en laat het even meebraden tot de ui glazig is.
Maak in de tussentijd met een garde van water en bloem een bloempapje.
Doe de aardappelen in de pan en bak deze boven hoog vuur onder voortdurend roeren tot ze lichtbruin beginnen te kleuren.
Schenk de koksroom erbij, schep alles weer goed door elkaar en maak het gerecht op smaak met zout en peper.
Bind het gerecht af met het bloempapje, temper het vuur en laat de braadkoek nog een klein minuutje nagaren.

Lekker met een frisse salade of met tomatensalade.

Een frisse salade of tomatensalade maken ?
Kijk op: Recepten

Kijk voor alle op tv uitgezonden recepten op:
Recepten