Banaan uit de oven vegetarisch

Ingrediënten:

4 flinke bananen
4 dunne  plakken jonge boerenkaas
300 gram melk
250 gram geraspte boerenkaas
70 gram bloem
70 gram margarine
1 eetlepel mosterd
1 theelepeltje vers gehakte peterselie
mespuntje paprikapoeder
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ˚.
Leg de plakken kaas met wat tussenruimte naast elkaar op een schone ondergrond en smeer deze in met mosterd.
Schil de bananen en snij de puntjes eraf.
Leg op elke plak ham een geschilde banaan en rol alles goed op.
Wrijf een ruime, platte ovenschotel in met boter of margarine.
Leg de banaan rolletjes, met wat tussenruimte, in de schaal en zet deze in de voorverwarmde oven.
Draai de thermostaat terug naar 160˚ en laat de schaal 10 minuten bij deze temperatuur in de oven staan.
Verhit de margarine in een kookpan, laat deze niet bruin worden maar doe de bloem erbij zodra de margarine gesmolten is.
Roer dit met een garde goed door elkaar, temper het vuur iets en laat het bij matig vuur alroerend even garen.
Zet het vuur weer hoog en schenk de melk beetje bij beetje bij in de pan en blijf goed roeren tot je een egale saus krijgt.
Strooi vervolgens de peterselie en de geraspte kaas erover en meng alles rustig door totdat de kaas is opgelost.
Maak de saus op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Schenk de saus over de banaanrolletjes en zet de schaal op tafel.

Lekker met frietjes en broccoli.