MEATLOAF

Ingrediënten:

1 kilo gemengd gehakt
8 plakken dun gesneden ontbijtspek
20 gram gehaktkruiden
100 gram fijngesnipperde ui
150 gram paneermeel
80 gram tomatenketchup
60 gram melk
60 gram bruine suiker
2 eieren
2 eetlepels Franse mosterd
1 eetlepel azijn
1 eetlepel vers gehakte peterselie
braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175° en zet een schaal met water onderin de oven.
Roer met een garde de tomatenketchup, bruine suiker en azijn tot een egale saus.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de gesnipperde ui tot deze glazig is.
Meng in een schaaltje de eieren, mosterd en melk door elkaar.
Doe het gehakt in een grote kom en meng de ui, eieren, paneermeel en de peterselie erdoor.
Meng het zolang totdat het een stevige gehaktbal wordt en maak daar dan een broodvorm van.
Leg aluminiumfolie op het ovenrooster, prik er gaatjes in en leg het gehaktbrood erop.
Leg er kruislings de plakjes ontbijtspek over en besmeer alles met de ketchupsaus.
Schuif het rooster met het gehakt in de oven.
Laat de meatloaf ca. 1 uur garen bij 175°.
Lekker met gebakken aardappelen of frites en een lekkere salade.

Zelf gehaktkruiden maken?
Kijk op: RECEPTEN – Zelf kruiden maken.

Kijk voor een lekkere salade op:
RECEPTEN – Saladerecepten