ITALIAANS STOOFPOTJE

Ingrediënten:

600 gram in blokjes gesneden magere runderstooflappen
300 gram fijngesnipperde ui
250 gram gezeefde tomaat
200 gram rode wijn
200 gram warme bouillon
1 in kleine blokjes gesneden rode paprika
1 in kleine blokjes gesneden groene paprika
2 eetlepels fijngehakte peterselie
20 gram bloem
80 gram koud water
braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel de rundvleesblokjes over de bodem van de pan en laat de onderzijde mooi bruin worden.
Schep ze een keer om en laat ook deze kant bruin worden.
Herhaal dit tot alle blokjes bruin zijn, strooi er dan zout en peper over en schep dit goed door het vlees.
Doe de uisnippers bij het vlees en laat deze meefruiten tot ze glazig zijn.
Doe er vervolgens de paprikablokjes bij en laat deze meefruiten tot ze iets kleur krijgen.
Schenk vervolgens de warme bouillon, de wijn en de gezeefde tomaat bij in de pan, schep dit goed door,  laat alles aan de kook komen en temper het vuur .
Sluit het deksel op de pan en laat alles 1,5 a 2 uur zachtjes gaar stoven bij laag vuur.
Voeg af en toe een beetje heet water toe als er teveel braadvocht verdampt en roer regelmatig door zodat het gerecht niet aanzet.
Maak met een garde van bloem en water een egaal papje en bind het stoofpotje ermee af.
Voeg als laatste de peterselie toe en breng het stoofpotje op smaak met zout en peper.

Lekker met pasta, rijst en sperzieboontjes.