INDISCHE OVENSCHOTEL

Ingrediënten:

10 kip dijsticks zonder been
100 gram gezeefde tomaat
100 gram honing
90 gram ketjap manis
30 gram azijn
15 gram paprikapoeder mild
10 gram vijf kruiden poeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160°.
Maak met de garde in een kom een marinade van de ketjap, gezeefde tomaat, honing, azijn, paprika en de vijf kruiden poeder. Leg de kipdijsticks in een ruime ovenschaal.
Wrijf de kip met een keukenkwastje goed in met de marinade en schenk zoveel marinade in de schaal dat het vlees voor iets meer dan de helft onder marinade staat.
Leg een deksel op de schaal of dek de schaal af met aluminiumfolie. Schuif de schaal in de oven en laat de dijsticks ca. 90 minuten garen. Neem de deksel van de schaal of haal de aluminiumfolie van de schaal.
Laat de kip 10 minuten in de oven verder garen zodat de bovenkant krokant wordt.
Lekker met gekookte witte rijst, nasi, bami en sperzieboontjes met atjar tjampoer.