HAASKARBONADEN MET APPEL

Ingrediënten:

4 haaskarbonaden van elk ca. 175 gram
100 gram appelsap
100 gram slagroom
2 middelgrote, geschilde en in stukjes gesneden appels
1 eetlepel Franse mosterd
braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 70°.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de karbonaden naast elkaar in de pan en bak het vlees, al schuivend, boven hoog vuur totdat het aan de onderzijdezijde mooi bruin is.
Draai het om en bestrooi het vlees met zout en peper.
Bestrijk de karbonaden daarna met de mosterd, temper het vuur naar ca. 60% en laat het vlees enkele minuten zachtjes doorgaren met het deksel op de pan.
Neem het vlees uit de pan en leg het in de oven.
Bak in het achtergebleven braadvet de appelstukjes boven matig vuur tot ze beginnen te bruinen.
Schep ze uit de pan en verdeel ze over de karbonaden.
Voeg het appelsap aan het achtergebleven braadvet toe, zet het vuur hoog, roer alle aanbaksels goed los en laat en laat dit een minuutje doorkoken.
Doe de slagroom bij in de pan, temper het vuur, roer rustig door de saus en laat de saus enkele minuten bij laag vuur zachtjes pruttelen tot deze licht gebonden is.
Schenk de saus over het vlees en zet de schaal op tafel.

Lekker met rijst, pasta en gebakken of gekookte aardappeltjes en komkommersalade.

Zelf komkommersalade maken?
Kijk op: RECEPTEN – Salades.