ZALM MET SPAGHETTI EN SPINAZIE

Ingrediënten:

4 zalmfiletmoten van elk 150 a 175 gram
500 gram verse spinazie
200 gram zachte Franse roomkaas
300 gram spaghetti
1 fijngesnipperd sjalotje
2 eetlepels paneermeel
braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de heteluchtoven voor op 200°.
Kook de spaghetti in een ruime pan beetgaar en laat deze uitlekken in een zeef of vergiet.
Was de spinazie en laat deze ook goed uitlekken.
Leg de zalmmoten los van elkaar in een ovenschaal, bestrooi ze heel licht met een klein beetje zout en peper, zet de schaal in het midden van de oven en laat ze afhankelijk van de dikte van de zalm in 6 tot 8 minuten net gaar worden.
Neem de schaal uit de oven, bestrijk de zalm met de roomkaas en strooi het paneermeel erover.
Zet de schaal een paar minuutjes terug in de oven bij 150°, tot de kaas iets begint te smelten en de paneermeel lichtbruin begint te kleuren.
Zet in de tussentijd de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de fijngesnipperde sjalot tot deze glazig is, doe de spinazie bij in de pan en roerbak deze een minuutje mee.
Schep vervolgens de rest van de roomkaas bij de spinazie, en voeg ook de gekookte spaghetti toe.
Roer alles door elkaar en laat het even goed doorwarmen.
Schep de spaghetti op een bord en leg de gegratineerde zalm er bovenop.

Geef er een tomatensalade bij.

Kijk voor tomatensalade op:
RECEPTEN:  Salade recepten – Tomatensalade