SPETZLI

Ingrediënten:

500 gram bloem
8 eieren
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel boter
1 eetlepel water
nootmuskaat
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Neem een ruime kookpan, doe er 3 liter water en een afgestreken eetlepel zout in en breng dit aan de kook.
Doe de bloem, water, eieren, olie en een beetje zout in een ruime kom en maak er met de staafmixer een luchtig deeg van.
Leg 3 eetlepels van het deeg op een vochtige snijplank, maak het een beetje plat, snij er smalle strookjes van en laat die direct in het kokende water vallen.
Als deze strookjes gaan drijven zijn ze gaar, haal ze met een schuimspaan uit de pan en koel ze af in koud water.
Laat ze goed uitlekken en warm ze op in een braadpan bij matig vuur in een beetje braadboter.
Strooi er een beetje peper en nootmuskaat over.