GEHAKT MET RIJST EN BONEN

Ingrediënten:

500 gram gemengd gehakt
400 gram bruine bonen uit pot
200 gram warme gekookte rijst
90 gram fijngesnipperde ui
90 gram in kleine blokjes gesneden rode paprika
30 gram water
2 eetlepels tomatenpuree
mespuntje cayennepeper
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak het gehakt en kruimel het rul tijdens het braden, voeg de gesnipperde ui toe en laat deze meefruiten tot ze glazig is.
Voeg dan de tomatenpuree en de cayennepeper toe, schenk het water en even later de bruine bonen bij in de pan en schep alles goed om.
Temper het vuur, sluit het deksel op de pan en laat alles een klein half uurtje heel zachtjes pruttelen.
Roer regelmatig door de pan en voeg als er teveel van het braadvocht verdampt een beetje heet water toe.
Maak alles op smaak met zout en peper, doe het  in een ruime schaal en schep de warme rijst er voorzichtig door.