RUNDERMEDAILLONS IN PEPERSAUS

Ingrediënten:

4 runderhaas medaillons van elk ca. 120 gram
4 plakjes ontbijtspek
350 gram runderbouillon
75 gram crème fraiche
30 gram bloem
80 gram koud water
1   zeer fijn gesnipperd sjalotje
2 eetlepels groene peperkorrels op sap
1 theelepeltje Franse mosterd
4 stukjes keukentouw van elk ca. 30 centimeter
braadboter
peper en zout uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 60-70 graden.
Leg de medaillon op een snijplank, omwikkel de zijkant met een plakje ontbijtspek en knoop dit (niet te stevig) vast met een stukje keukentouw.
Breng de bouillon in een kookpannetje tegen de kook.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Bak de medaillons, rustig schuivend door de pan, boven redelijk hoog vuur tot de onderzijde goudbruin is.
Draai ze voorzichtig om, bak ook de ander kant goudbruin en bestrooi ze met zout en peper.
Neem ze uit de pan, leg ze op een bord en hou dit warm in de oven.
Doe nog een scheut braadboter in de pan, roer de aanbaksels goed los en roerbak het fijngesnipperde sjalotje tot het iets kleur begint te krijgen .
Roer vervolgens de crème fraiche en als deze opgelost is de mosterd en de peperkorrels erdoor.
Giet de bouillon er beetje bij beetje bij en blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
Breng dit aan de kook en laat de saus iets indikken.
Maak van de bloem en water een glad bloempapje, bind de saus hiermee, maak hem op smaak met zout en peper uit de molen en laat de saus een minuutje nagaren.
Leg de medaillons op voorverwarmde borden, schenk er een beetje pepersaus over en serveer de rest van de saus in een sauskom.