SCHNITZEL ENVELOPPE:

Ingrediënten:

4 varkensschnitzels van elk ca. 125 gram
200 gram fijngesnipperde champignons
60 gram fijngesnipperde ui
50 gram fijngesnipperd ontbijtspek
6 in kleine blokjes gesneden augurken
1 eetlepel Franse mosterd
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de gesnipperde ui tot deze glazig is, doe er de fijngesnipperde champignons en het fijngesnipperd ontbijtspek bij.
Roerbak dit tot de champignons lichtbruin beginnen te kleuren en doe dan de augurkblokjes erbij, schep alles goed om en doe de inhoud van de pan in een zeef.
Laat de alles goed uitlekken.
Bestrooi de schnitzels met wat zout en peper en wrijf ze aan de bestrooide zijde in met de Franse mosterd.
Verdeel de het champignon mengsel over schnitzels.
Vouw de schnitzels dubbel en sluit elke schnitzel af met 3 cocktailprikkers. doe weer een flinke scheut braadboter in de pan, roer alle aanbaksels goed los en braad de gevulde schnitzels boven een matig vuur in 10 á 15 minuten bruin en gaar.