GEHAKT- PREISCHOTEL

Ingrediënten:

400 gram gekruid gehakt
800 gram aardappelpuree
200 gram crème fraiche
120 gram geraspte boerenkaas
6 middelgrote preien
3 eieren
Zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op ca. 200°.
Snij het donkergroene blad en het wortelgedeelte van de prei af, spoel de prei goed schoon onder koud water en snij hem in smalle ringen.
Breek de eieren in een ruime kom, voeg de crème fraiche, de helft van de kaas en iets zout en peper toe.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de preiringen enkele minuten boven hoog vuur, doe het gehakt bij in de pan, roerbak dit samen tot het gehakt rul en bruin van kleur is en temper het vuur.
Schep het eimengsel door de inhoud van de pan en roer alles goed om.
Neem een redelijk hoge ovenschaal, vul die met de aardappelpuree en schep het preimengsel op de aardappelpuree.
Strooi de resterende geraspte kaas er gelijkmatig over, schuif de schaal in de oven en laat deze 15 a 20 minuten garen.

Kijk voor het recept van aardappelpuree op:
RECEPTEN – Aardappelgerechten.