BOERENKOOL

Ingrediënten:

750 gram  aardappelen
750 gram fijngesneden boerenkool
750 gram gekruid gehakt
100  gram fijngesnipperd ontbijtspek
100 gram braadboter
1 in schijfjes gesneden slagers rookworst
Bereiding:

Doe de boerenkool in een ruime kookpan, vul de pan met warm water zodat de boerenkool net onder staat, voeg wat zout toe, breng de boerenkool aan de kook, temper het vuur en laat deze dan ca. 20 minuten zachtjes garen.
Voeg de aardappelen toe, laat deze 5 minuten meewarmen.
(Als je met rauwe aardappelen werkt de aardappelen in 6 stukken snijden en samen met de boerenkool in een ruime pan aan de kook brengen en dan 20 minuten laten garen.)
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe de braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak het gehakt boven hoog vuur bruin en gaar, verkruimel het tijdens het roerbakken met een spatel.
Doe er vervolgens het fijngesnipperde ontbijtspek bij en laat dit meebraden tot het bruin begint te kleuren.
Giet in de tussentijd de boerenkool met aardappelen af en stamp dit goed door elkaar.
Doe de rookworstschijfjes bij het gehakt in de pan, laat deze even meewarmen en schep het vlees met de braadjus bij de boerenkool. Roer alles met een spatel goed door elkaar.
Zet de pan op tafel en geef er Franse mosterd bij.