VARKENSHAAS WELLINGTON

Ingrediënten:

4  stukjes varkenshaas (van het dikke deel)  van elk 110 gram
8 plakjes roomboter bladerdeeg van 12 x 12 centimeter
2 losgeklopte eigelen
paneermeel
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Verwarm de heteluchtoven voor op 180°.
Knip 4 stukjes bakpapier die een centimeter groter zijn dan de bladerdeegplakjes.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Bak de varkenshaas boven hoog vuur rondom bruin, strooi er zout en peper over, neem het vlees uit de pan, leg het op een bord of schaal en laat het vlees afkoelen.
Leg op het schone aanrecht of werkblad 4 velletjes bakpapier los van elkaar en leg op elk vel een plakje bladerdeeg.
Prik met een vork in het midden van een van de plakjes bladerdeeg een aantal gaatjes.
Strooi daar twee theelepeltjes paneermeel op en verdeel dit over het midden van het bladerdeeg, let op dat er op de randen (ongeveer een centimeter breed) geen paneermeel komt te liggen.
Doe het tweede vel bladerdeeg in een plastic zakje of leg het tussen 2 stukjes plastic folie en rol het met een deegroller of fles uit tot ca. 15 centimeter.
Leg het afgekoelde vlees op het paneermeel en maak de randen van het bladerdeeg waarop het vlees ligt een beetje  vochtig.
Drapeer het uitgerolde plakje deeg over het vlees zodat de randjes op het vochtig gemaakte deel van het deeg vallen.
Druk het goed op elkaar druk het nog met een vork vast.
Schuif een spatel onder het bakpapier, leg de ingepakte varkenshaas in de ovenschaal en bestrijk deze met het losgeklopte eigeel.
Prik met de vork gaatjes in de bovenzijde van het bladerdeeg.
Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en laat de varkenshaas ca. 20 minuten bij 180° in de oven garen tot het bladerdeeg goudbruin is.
Kijk regelmatig (zonder de oven te openen) of het bladerdeeg niet te donker wordt.
Zet de oven half open als de varkenshaas klaar is en laat hem in de oven enkele minuten rusten.
Daarna eventueel warm houden in de oven bij 60/70 graden.