EENDENBORST MET CRANBERRYSAUS

Ingrediënten:

500 gram gevliesde eendenborstfilet
100 gram rode wijn
150 gram cranberrycompote
100 gram rucola
50 gram suiker
40 gram vleesbouillon
20  gram olijfolie
klein scheutje witte wijn azijn
1 eierdooier
1 theelepeltje Franse mosterd
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 70°.
Was rucola en laat deze in een zeef goed uitlekken.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Bak de eendenborstfilet boven matig vuur tot de onderzijde mooi bruin is.
Draai ze om, bestrooi ze met zout en peper en bak de andere kant mooi bruin.
Neem het vlees uit de pan en hou het bij 70° warm in de oven.
Meng de eidooier, vleesbouillon, wijn, suiker, mosterd en de wijnazijn met een staafmixer in een kom tot een mooie gladde saus.
Schep de cranberrycompote en de olijfolie er rustig door.
Verdeel de rucola over vier borden.
Snij de eendenborstfilet in dunne polakjes en drapeer deze op de rucola.
Schenk er een deel van de saus over en serveer de rest in een sauskom.