APPELSTRUDEL

Ingrediënten:

4 licht zure appels
100 gram rozijnen
50 gram gesmolten boter
35 gram geplette cashewnoten
1 pakje filodeeg
1 theelepeltje kaneel
1 eetlepel suiker
cognac
braadboter
poedersuiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160°.
Marineer in een kom de rozijnen en noten met een flinke scheut cognac.
Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij de appels in gelijkmatige partjes en meng de suiker en kaneel er goed door.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de appelschijven boven redelijk vuur tot ze lichtbruin zijn, schep ze bij de rozijnen en meng dit goed door elkaar.
Leg 4 gelijke stukken filodeeg op het werkblad en bestrijk het deeg met de gesmolten boter.
Doe vervolgens een lepel appelvulling op het deeg, plooi de zijkanten naar binnen over de vulling en rol het geheel op tot de vorm van een worstje.
Leg deze rolletjes los van elkaar in een beboterde ovenschotel, schuif deze in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten goud bruin en gaar.
Kijk regelmatig in de oven (zonder deze te openen) zodat de strudel niet te donker wordt.
Bestrooi ze ruim met poedersuiker en geef en een flinke dot slagroom bij.