PASTA MET PADDENSTOELEN

Ingrediënten:

300 gram verse pasta
400 gram gemengd gehakt
250 gram melk
200 gram grof gesnipperde kastanjechampignons
200 gram grof gesnipperde paddenstoelen
80 gram fijngesnipperde ui
50 gram geraspte boerenkaas
10 gram kipkruiden
30 gram bloem
25 gram roomboter
4 in kleine stukjes gesneden middelgrote tomaten
scheut droge witte wijn
1 theelepeltje tijm
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°.
Kook de pasta in ruim water waar een beetje zout aan toegevoegd is.
Doe het gehakt in een kom en meng de kipkruiden erdoor en rol er kleine balletjes van ca. 1 centimeter doorsnede.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de gehaktballetjes tot ze lichtbruin zijn, schep ze uit de pan en zet ze aan de kant.
Fruit de gesnipperde ui samen met de paddenstoelen en de champignons enkele minuten boven hoog vuur tot de ui glazig is.
Strooi en wat zout en peper over, voeg de tijm toe, blus alles af met een flinke scheut witte wijn.
Roer alles goed door elkaar, doe de gehaktballetjes terug in de pan, schep de pasta, de tomaatblokjes en de helft van de geraspte kaas er door.
Laat de roomboter bij matig vuur in een steelpannetje smelten, roer met de garde de bloem erdoor tot een gladde saus en laat deze 1 a 2 minuten al roerende bij matig vuur zachtjes garen.
Schenk beetje bij beetje de melk al roerend erbij tot een mooie saus.
Mocht de saus iets te dik zijn dan kan er iets meer melk bij.
Schep de saus door de pasta en doe alles in een ruime ovenschaal.
Strooi de resterende kaas over de schotel en zet de schaal 10 a 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Lekker met broccoli, sperzieboontjes, doperwten of een aangemaakte salade.

Kijk voor kipkruiden op:
RECEPTEN – Zelf kruiden maken.

Kijk voor een lekkere salade op:
RECEPTEN – Salade recepten