APPELBEIGNETS

Ingrediënten:

8 grote zoetzure appels
150 gram bier
125 gram melk
50 gram suiker
50 gram bloem
2 eieren
1 eetlepel kaneel
1/2 theelepeltje zout
frituurolie
poedersuiker.

Bereiding:

Verwarm de olie in de frituurpan tot ca. 180°.
Neem een ruime kom en meng de suiker en kaneel goed door elkaar.
Boor het klokhuis uit de appels, schil ze, halveer ze en snij elke appel in 4 plakken van gelijke dikte.
Leg deze stukken in de kom met het suikermengsel, schep alles goed om dek de kom goed af en zet deze 2 a 3 uur in de koelkast.
Zeef de bloem in een kom en schep het zout erdoor.
Breek de eieren erdoor, schenk de melk erbij en klop er een glad beslag van.
Roer er als laatste het bier door.
Haal de appelschijfjes een voor een door het beslag, laat ze een beetje afdruipen en schuif ze voorzichtig in de hete olie.
Frituur de beignets ongeveer 4 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat ze op een stuk keukenpapier even uitlekken en hou ze warm. (70° in de oven)
Bestrooi ze vlak voor het opdienen met poedersuiker.