RECEPT VAN VANDAAG

Kijk voor eerder uitgezonden recepten links in het kader “Recepten”

ENTRECOTE MET WIJNSAUS

Ingrediënten:

4 entrecotes van elk 175 gram (of 2 van elk 350 gram)
600 gram rode wijn
300 gram water
300 gram in grove stukken gesneden sjalotjes
100 gram in schijven gesneden venkel
300 gram koksroom
100 gram koud water
40 gram bloem
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Neem een ruime kookpan en kook de wijn, water, sjalotjes en venkel boven redelijk hoog vuur tot 1/3 in.
Verwarm de oven voor op 70°.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Bak de entrecote boven hoog vuur schuivend tot de onderzijde bruin is.
Draai hem om en bak ook de andere zijde bruin en bestrooi de entrecote in de pan met zout en peper.
Neem het vlees uit de pan, leg het op een bord bij 70°. in de oven zodat het warm blijft.
Neem de kookpan van het vuur en zeef de inhoud boven de braadpan zodat alleen het vocht in de braadpan komt, schenk de room erbij, roer alles rustig door elkaar en breng de saus weer tegen de kook.
Roer van het koude water en de bloem een glad papje en bind de saus hiermee.
Blijf rustig roeren en laat de saus nog even nagaren zodat de bloem gaar wordt.
Neem de entrecote uit de oven, leg deze op een voorverwarmd bord, zet het bord op tafel en schenk er een deel van de saus over.

Kook met plezier en geniet van de Entrecote.