BASKISCHE KIP

Ingrediënten:

4 kippenpoten
750 gram gepelde tomaat uit blik
250 gram in kleine blokjes gesneden chorizo
80 gram grof gesnipperde ui
3 rode paprika’s gehalveerd en de zaadlijsten eruit gehaald
kleine eetlepel vers gehakte tijm
mespuntje chilipoeder
zout en peper uit de molen
olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°.
Zet een schaaltje met water onder in de oven.
Leg de gehalveerde paprika los van elkaar op een grilrooster, schuif deze in de oven en laat ze in 9-12 minuten grillen tot ze bijna zwart zijn. (niet laten verbranden)
Keer ze tijdens het grillen regelmatig om.
Leg ze op een bord, dek dit af met folie en laat ze afkoelen.
Als ze afgekoeld zijn het velletje eraf halen.
Mocht dit niet gemakkelijk loslaten kunnen zo onder water gepeld worden.
Snij de kippenpoten doormidden en kruid ze met zout, peper, tijm en chilipoeder.
Leg ze los van elkaar in een ovenschaal, schep de gesnipperde ui erbij en giet wat olijfolie over de kip en ui.
Draai de oventemperatuur terug naar 180°, schuif de schaal in de oven en laat de kip 30 minuten garen.
Neem de schaal uit de oven, leg de paprika, tomaat en chorizo tussen de voorgebraden kip.
Zet de schaal weer terug in de oven en laat het gerecht nog ca. 30 minuten garen.