MAKREEL MET KOMKOMMERSALADE

Ingrediënten:

4 gerookte makreelfilets
800 gram voorgekookte rode bietjes
600 gram komkommersalade
200 gram grof gesnipperde kastanjechampignons
1 eetlepel citroensap
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Maak de komkommersalade. (deze kan ook 1 of 2 dagen eerder gemaakt worden)
Verwarm de oven voor op 150°, leg de makreel op het grillrooster, schuif dit in de oven en warm de vis ca. 20 minuten bij 150°.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Snij de bietjes in schijven van ruim een halve centimeter dikte en bak deze bij matig vuur aan elke kant ongeveer 2 minuten.
Bestrooi ze tijdens het bakken met wat zout en peper en sprenkel het citroensap erover.
Neem de makreel uit de oven, leg deze op de voorverwarmde borden en geef de rode bietjes en komkommersalade er apart bij.