MEXICAANSE OVENSCHOTEL

Ingrediënten:

600 gram gemengd gehakt
200 gram gezeefde tomaat
200 gram crème fraiche
200 gram geraspte boerenkaas
200 gram in kleine blokjes gesneden winterwortel
200 gram mais uit blik
1 in kleien blokjes gesneden rode paprika
2 stengels fijngesneden bleekselderij
3 in ringen gesneden bosuitjes
30 gram tacokruiden
4 tortilla’s
boter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°.
Vet een ronde ovenschaal goed in met boter.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is. Bak de wortel, paprika, bleekselderij en de bosui-ringen boven matig vuur in 4 minuten beetgaar, roer de mais erdoor en schep alles uit de pan in een kom.
Roerbak in het achtergebleven braadvet het gehakt rul, strooi de tacokruiden erover, voeg de gezeefde tomaat toe en laat dit bij matig vuur 10 minuten zachtjes pruttelen.
Leg een tortilla op de bodem van de ovenschaal, verdeel een derde deel van het gehaktmengsel erover, strijk daarover een eetlepel crème fraiche en schep hierop een derde deel van de groenten en strooi er iets kaas op.
Leg daar vervolgens weer een tortilla op en herhaal dezelfde volgorde nog twee keer.
Strijk de rest van de crème fraiche over de bovenste tortilla en strooi de resterende kaas erover.
Schuif de schotel in de oven en laat deze in ca. 20 minuten goudbruin en gaar worden.