KIP MET PERZIK

Ingrediënten:

500 gram in blokjes gesneden kipfilet
200 gram in kleine blokjes gesneden perzik uit blik
200 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
15 gram kipkruiden
50 gram fijn gesnipperde ui
40 gram bloem
80 gram water
braadboter

Bereiding:

Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de kipblokjes in de pan, laat het even aanbraden en roerbak ze boven hoog vuur tot ze lichtbruin zijn .
Doe de champignons erbij strooi kipkruiden er over en laat de champignons meebraden tot ze lichtbruin van kleur zijn.
Voeg dan de fijngesnipperde ui toe en laat ze meefruiten tot deze glazig is.
Klop ondertussen met een garde water en bloem tot een glad papje.
Laat de inhoud van de pan aan de kook komen en bind de saus met het bloempapje.
Schep de perzikblokjes erdoor en laat alles nog een minuutje doorwarmen.
Proef het gerecht en maak het op smaak met zout en peper.